Europa

10 redenen om naar Kopenhagen te gaan.

Stedentrip naar Kopenhagen

Er zijn maar weinig hoofdsteden, die zo gezellig voor gezinnen zijn als Kopenhagen. Van de stadstranden naar het mooiste pretpark van de wereld, Tivoli, vindt u tal van leuke dingen om hier op vakantie te doen met kinderen of lekker met zijn tweetjes.

Hier is een lijst van 10 van de beste.
1

Tivoli Kopenhagen

Midden in het centrum van Kopenhagen, dit schitterende, fantasierijke Tivoli themapark is voor alle leeftijden gechikt, met spannende ritten als de mega gave achtbaan (met optionele virtuele realiteit), Hans Christian Anderson sprookjes, plus nachtvuurwerk, live muziek, een schaatsmeer, en rondlopende pauwen.
2

Den Blå Planet

Een kort stukje op de S-tog (metro) van het centrum, Den Blå Planet ligt aan het water en is enorm groot, met enorme doorlooptanks waar u roggen en hammerhead haaien kunt zien zwemmen, centimeter van uw neus. Er is een super regenwoud sectie met aquaria van glinsterende piranha's tot en met lieflijke otters.
3

Copenhagen Zoo

In het groene Frederiksberg is de dierentuin van Kopenhagen ruim opgezet en je kunt dwars door de omringende kangaroos en rondlopende flamingo's dwalen. U kunt handcarts huren om jongere kinderen te trekken en er zijn veel buiten- en binnenruimtes. De meest spannend zijn de leeuwen, tijgers en de fascinerende ijsberen.
4

Ku.Be Frederiksberg

Een andere snelle S-tog-hop vanuit het centrum van Kopenhagen is de buitengewone speeltuin KU.BE, het 'Huis van Cultuur en Beweging'.

Dit is een ruimte van 3200 m², volledig gewijd aan spelen, waar kinderen (en begeleidende volwassenen) worden aangemoedigd om het gebouw te verkennen. Dit is Scandi-stijl met een softplay, dus de kleuren zijn zacht en aangenaam bleek duifgrijs met gele accenten. Er is een verticaal doolhof, een klimhelling met verschillende glijbanen, netten om te klimmen en kruipen, en houten palen buiten. Plus, het is gemakkelijk bereikbaar via de metro.
5

Boten en zwemmen

De van de natuur houdende Denen hebben veel plaatsen om te varen en te zwemmen in hun hoofdstad. U kunt naar het glanzende stadsmilieu van Svanemølle, toegankelijk via S-Tog, of centraal blijven en zwemmen in een van de kanalenbaden. Harbour Bath Islands Brygge is populairste, prachtig ontworpen door Bjarke Ingels, met inbegrip van kinder- en kinderbad. Het DGI-Byen zwembad heeft een selectie van warmer zwembaden en een enorm ellipspool rondom een kleiner kinderoppervlak. Wat het varen betreft, zijn er zwaanvormige pedaalboten op het Peblinge-meer, of u kunt via de solar-aangedreven Go Boat met de picknicktafel door de grachten nemen. Voor een beetje meer avontuur, doe aan wild water varen met de Kajak Republiek.
6

National Museum of Denmark

Het kindergebied van het Nationaal Museum biedt de kans om als 20e-eeuwse schoolkinderen aan te trekken of te leren in een oud-klaslokaal, evenals te varen op een replica Vikingenschip en een middeleeuws kasteel te verdedigen. Afhankelijk van uw kinderen kunnen ze ook van de Viking boten en mummies in het hoofdmuseum houden.
7

Experimentarium

In Hellerup, ongeveer 10 minuten met de S-tog (overgrondse trein) van het centrum, is deze topmoderne plaats de droom van ouders. Het is een glorierijk fantasierijke en interactieve verkenning van de wetenschap die als een speeltuin voelt: je ziet je kinderen lopen van tentoonstelling naar tentoonstellen met een laser harp, bellen onderzoeken in het Bubblearium, stuur een schip door de haven en leren hoe zicht, hoor, smaak en aanraken werken in de Tunnel of Senses.
8

Louisiana Museum Kopenhagen

Louisiana is een fantastisch eigentijds kunstmuseum 40km ten noorden van Kopenhagen. Het omvat een prachtige collectie van de werken van Giacometti, en een glorierijk waterkantenschulptuurpark (met uitzicht op Zweden). Zeitgeistische eigentijdse tentoonstellingen omvatten kunstenaars zoals Marina Abramović. Maar dit is ook een museum dat de kinderen aan staat, met zijn drie verdiepingen kindervleugel. Er zijn dagelijkse workshops waar kinderen allerlei media kunnen gebruiken, van verf tot klei. Als je kinderen jonger dan zes zijn, moet je ze begeleiden, maar anders kan dit een goede kans zijn om je kinderen een meesterwerk te laten creëren.
9

Frilandsmuseet

Het Frilandsmuseet is geopend in 1896 en is een bruisend museum met huizen uit heel Scandinavië, volledig gemeubileerd, waardoor bezoekers de gelegenheid krijgen om te verloven in diverse levens, variërend van die van de superrijken tot aan de arme boer. Het is 86 hectare groot en ligt ten noorden van de stad, maar op slechts een half uur rijden van het centrum. Net als de dierentuin zijn er trolleys te huur, dus je kunt de jongere kinderen meenemen als ze moe worden.
10

Vlooienmarkt van Frederiksberg

De vlooienmarkt van Frederiksberg op zaterdagmorgen is bekend om zijn verborgen schatten; kinderen krijgen een kans om te zoeken naar het onverwachte, het ophalen van oud speelgoed en bric-a-brac, en proberen om de prijzen te onderhandelen. Het heeft de informele leuke en gekke sfeer, maar er zijn eigenlijk best vaak een aantal goede dingen te koop.

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Share this post on social media

Plaats commentaarOR


Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.