Overig

Beste Musea en bezienswaardigheden in Zürich

Wat kan je bezoeken in Zürich

Een indrukwekkende reeks van opvallende monumenten en mooie parken behoren tot de topattracties om te zien tijdens een dag in Zürich. Museumcultuur is een belangrijk hoogtepunt van de stad, met fijne kunst, vooral goed vertegenwoordigd. Hoogtepunten zijn de massale historische collecties in het Kunsthaus, evenals de hedendaagse kunst in het Kunsthalle en het Migros Museum voor Gegenwartskunst, terwijl het Museum bont Gestaltung prominent is voor het ontwerp. Musea komen hier in alle rassen. Misschien is het mooiste Zurich museum van alles het trammuseum, veel geliefd door kinderen, net als Focus Terra en zijn natuurwetenschappelijke tentoonstellingen. Als u dichtere contact met de natuur wilt hebben, zijn er veel mogelijkheden. Zoo Zürich is een familie favoriet, terwijl ontspannende buitenruimtes de Chinagarten en Botanisher Garten Zoo zijn. Bekijk onze gids voor informatie over al deze en nog veel meer.
1

Kunsthaus Zürich

Het is niet de MoMa, het Louvre of de Tate, maar het kunstmuseum van Zürich heeft veel te bieden en een goede collectie moderne kunst. Liefhebbers van de Zwitserse beeldhouwer Alberto Giacometti zullen verheugd zijn om door de kamers op de begane grond te lopen, die zijn toegewijd aan deze kunstenaar, en anderen als Van Gogh, Monet en Chagall worden weergegeven in kleine maar lichte kamers op de bovenste verdieping.
2

Landesmuseum Zürich

Blick in die Ausstellung "Europa in der Renaissance. Metamorphosen 1400-1600" in den neuen Wechselausstellungsraeumen des Neubaus im Landesmuseum Zuerich, aufgenommen am Freitag, 29. Juli 2016 in Zuerich. Nach drei Jahren und neun Monaten Bauzeit ist die Erweiterung des Landesmuseums abgeschlossen. Mit einem grossen Fest wird am Sonntag und am 1. August die Erweiterung eroeffnet. (KEYSTONE/Ennio Leanza)
Nee, het is geen kasteel. En nee, het is niet middeleeuws. Eigenlijk is het zelfs niet echt oud. Het Landesmuseum is gebouwd in 1898 door Felix Gull en heeft vanaf het begin controverse veroorzaakt door zijn middeleeuwse architectuur. Het herbergt een enorme verzameling documenten en artefacten uit de cultuur en geschiedenis van Zwitserland - van de Steentijden tot de 21ste eeuw. Er zijn rondleidingen in het Engels een keer per week en diverse activiteiten voor kinderen.
3

Zoo Zürich

De dierentuin van Zürich is uitgegroeid tot internationale bekendheid voor zijn 'Masoalahalle': een grote koepel vol met het wild uit Madagascar. Maak je geen zorgen - er zijn geen roofdieren, dus het is veilig om rond te lopen en de stappen te beklimmen naar het kijkplatform. En mis niet de nieuwste attractie van de dierentuin - het olifantpark met zijn moderne buitenruimten en een groot binnenruimte. De Thaise Food kraam op het terrein serveert heerlijke snacks terwijl u de olifanten kijkt.
4

Focus Terra Zürich

Geleid door de afdeling geologie van de ETH, dit museum richt zich op onze planeet en al zijn wonderen. Van rotsen en mineralen tot vulcanisme en plaattectoniek is er veel te leren. Als u aan een rondleiding deelneemt, wordt u zelfs toegelaten in de spectaculaire aardbevingsimulator! Het museum organiseert speciale rondleidingen en evenementen voor kinderfeestjes en andere tijdverdrijven voor kinderen gedurende het jaar.
5

FIFA World Football Museum

Dit museum is toegewijd aan de triomfen van voetbal en haar helden, met een focus op interactieve ervaringen voor alle leeftijden.
6

Migros Museum für Gegenwartskunst

Het Migros Museum für Gegenwartskunst toont de meest recente trends in de hedendaagse kunst en heeft een meer lichte benadering dan veel van zijn meer bekende tegenhangers. Het wordt gefinancierd door Migros, de grootste Zwitserse detailhandelaar en beschikt over stukken van John Armleder, Pamela Rosenkranz, Richard Jackson en nog veel meer in zijn vaste collectie.
7

Botanischer Garten Zürich

De drie glazen koepels van de palmhuizen van de botanische tuin kunnen je zorgen maken over een buitenaardse invasie. Maar ondanks hun exotische en vaak prachtige uitstraling lijken alle planten in de bollen aardbewoners te zijn. Doe een vroege ochtendwandeling over het uitgestrekte terrein of ga gewoon lekker zitten en ontspannen voor een tijdje op een zonnige middag. De botanische tuin is zelden druk.
8

Tram Museum Zürich

U kunt meer leren over de geschiedenis van de trams van Zürich in het eigen trammuseum. Originele wagens vanaf 1897 zijn zowel op display als op modellen. Een speciaal museumspoor wordt elk afgelopen weekend van de maand naar de locatie gereden (zie de website voor dienstregeling), en er zijn speciale familiezondag met ambachtelijke activiteiten
9

Chinagarten Zürich

De Chinagarten is in 1994 geopend en is een cadeau van de Chinese partnerstad Kunming in Zürich. Het thema is de 'Drie Vrienden van de Winter': de drie symbolische planten in de Chinese cultuur - pijnboom, bamboe en winterkers. Verschillende typische gebouwen zijn om een meer gegroepeerd, en de tuin met zijn restaurant kan voor evenementen gehuurd worden.

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Share this post on social media

Plaats commentaarOR


Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.