Overig

Beste Musea in Londen

Musea in Londen

In Londen ben je nooit ver van een museum. De stad is vol van culturele instellingen. We hebben nationale musea, gratis musea, rare museums, musea die gespecialiseerd zijn in cartoons, reclame, medicijnen, speelgoed en Freud. Er zijn meer dan 170 van hen, waaronder enkele van de beste van de wereld. Hier zijn Time Out's top tien, de musea en galerijen met aas tentoonstellingen, briljante evenementen en grote vaste collecties die je absoluut niet mag missen in Londen. De meeste van hen zijn ook vrij om binnen te komen, dus waar wacht je op?
1

V&A museum

Van de '60s mini-rokken tot de zestiende-eeuwse kruisbogen, is de V & A, gelegen op het grote museum straat van South Kensington, een kathedraal tot creativiteit. Het bied een van de grootste collecties van decoratieve kunst en ontwerpen ter wereld, en herbergt indrukwekkende displays van mode, textiel, meubilair, keramiek, fotografie, juwelen, fotografie en kunst. Wandel weg van de meer populaire kamers en u kunt u zich alleen in een van de uitzonderlijke hallen van V & A bevinden, zelfs tijdens een drukke weekend. Sommige van de tentoonstellingen vereisen kaartjes, maar het merendeel van de displays zijn vrij om te bekijken.
2

British Museum Londen

Toen het British Museum in 1759 opende, was het de eerste in zijn soort: het enige nationale museum dat openstaat voor het publiek in de wereld. Het was - en is nog steeds - vrij om te bezoeken, zodat elke 'studious en nieuwsgierige personen' kan gaan en zich verwonderen op de rare en prachtige voorwerpen die op het scherm staan. Tegenwoordig is het British Museum de meest belangrijke vondsten van Britse ontdekkingsreizigers, zoals de Rosetta Stone en Parthenon sculptuur van de Akropolis in Athene. De uitgebreide galeries worden georganiseerd op locatie en tijdstip: Oud-Iran, Griekenland, China vanaf 5000 vC, Romeinse Groot-Brittannië enzovoort. Overweldigd? Volg een gratis eye-opener tour of boek op de Rond de wereld in 90 minuten gids.
3

Tate Modern

De Tate is opgericht in 1897, maar dit museum is toegewijd aan moderne kunst, jonger en is in 2000 op de zuidelijke bank geopend. Dit imposante industriële gebouw, het vroegere Bankside Power Station, is de perfecte site voor de Tate Modern, die interessante ruimten biedt voor de kunst om te bestaan. Vorig jaar gaf Switch House uitbreiding 60 procent meer tentoonstellingruimte voor meer edgy tentoonstellingen. De originele Turbine-zaal, de thuisbasis van grootschalige installaties, is de ster van de show. Daarnaast ligt de gratis permanente collectie, met werken van Warhol, Hockney, Dalí en meer, evenals fatsoenlijke tijdelijke tentoonstellingen die je vooroordelen zullen verwonderen en inspireren.
4

National Maritime Museum Londen

Dit eerbetoon aan alles nautisch maakt deel uit van Royal Museums Greenwich, die ook het Queen's House, Cutty Sark en het Royal Observatory heeft. Al jaren was het gebied het maritieme Groot-Brittannië, en het museum is dus een schatkist van artefacten, kaarten, kunst en memorabilia geworden. Er is iets voor iedereen, van modellen van beroemde schepen voor degenen die geïnteresseerd zijn in mechanica, activiteiten en spellen in de Ahoy! galerij voor rusteloze kinderen. En natuurlijk kon Londen geen museum voor zeedieren hebben zonder vermelding van de held die admiraal Lord Nelson is. Tentoonstellingen zijn onder andere het uniform die hij tijdens de Slag bij Trafalgar draagde, toen hij dodelijk gewond was.
5

Natural History Museum Londen

In Londen's knappe natuurhistorische museum staan 80 miljoen planten-, dier-, fossiele, rots- en mineraalmonsters. Bezoekers van de instelling, dat ook een bloeiend onderzoekscentrum is, kunnen van face-to-face komen met animatronische dinosaurussen, een uitgestorven dodo, een Giant Sequoia-boom, een aardbevingsimulator, glow-in-the dark kristallen en nog veel meer. Het was sinds 1905 ook thuis van de meest geliefde dinosaurus van Londen, Dippy, maar de 26 meter lange gips-kopie van een diplodocus-skelet is momenteel op een landelijke tour. Een walvisskelet, genaamd Hope, heeft zijn plek in Hintze Hall opgepakt.
6

National Gallery

Je mag deze artistieke instelling niet missen in het hart van Trafalgar Square. Om de drukte van het centrum van Londen tijdelijk te ontwijken, vermijd u de duiven en de artiesten, en u kunt gratis enkele van de beste kunstwerken ter wereld zien. Opgericht in 1824 om een collectie van maar 36 schilderijen te tonen, zijn er vandaag de dag meer dan 2000 werken van kunstenaars zoals Da Vinci, Van Gogh, Rembrandt, Michelangelo, Turner, Picasso, Matisse en Cezanne. De National Gallery biedt gratis evenementen.

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Share this post on social media

Plaats commentaarOR


Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.