Stijl

Klementinum Bibliotheek Praag

De Klementinum Bibliotheek van Praag wordt beschouwd als de mooiste ter wereld.

Er zijn fantastische kunstwerken die overal ter wereld te zien zijn. U kunt de Mona Lisa bezoeken in het Louvre, in Frankrijk. Of u kunt in Italië naar de adembenemende werken van Michelangelo kijken. Het prachtige ding over kunst is dat, als het voorzichtig is, het de test van de tijd kan duren. De onsterfelijkheid van de kunst kan mensen voortdurend inspireren. Net zoals Michelangelo's werk in de Sixtijnse Kapel, kunnen hele structuren een meesterwerk worden. Gelegen in Praag, is een van deze geweldige kunstwerken. De Klementinum Bibliotheek is een buitengewoon perfectiewerk dat de mooiste bibliotheek kan worden beschouwd.
Gelegen in Praag, deze bibliotheek is een absoluut kunstwerk.

Oorspronkelijk geopend in 1722 begon het als een onderdeel van de Jezuïet Universiteit; een college opgericht door de katholieke kerk. Dit bijzondere gebouw was ooit de derde grootste jezuïet-universiteit ter wereld.
1

De zeventiende-eeuwse barokke architectuur is gewoon adembenemend.

De spiraalvormige kolommen en kathedraalplafonds geven een dramatisch gevoel van rijkdom aan degenen die bezoeken. U kunt zich voorstellen dat het rechtstreeks uit een sprookje komt.
2

Elk detail werd tot in de perfectie gedaan.

De plafond fresco's werden geschilderd door de ongelooflijke, Jan Hiebl. Hij schilderde ook de figuren van de Jezuïetenheiligen, voor wie de universiteit werd opgericht.
3

De plafonds zijn niet het enige bijzonderee in deze bibliotheek.

In het centrum van de bibliotheek staan een aantal globes. Ze zijn een verzameling geografische en astronomische globes die de Clementine-Jezuïeten zelf hebben gemaakt.
4

Deze verbazingwekkende bibliotheek is de thuisbasis van meer dan 20.000 boeken!

In 1781 werd de Biblioteca Nationala opgericht door regisseur Karel Rafael Ungar. Hij ontdekte een zeer zeldzame, one-of-a-kind, verzameling historische boeken die in het Tsjechisch geschreven zijn.

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Share this post on social media

Plaats commentaarOR


Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.